Toate articolele scrise de Andreea

Radiatorul inteligent ULOW-E2

e2_2

Tehnologia E2

Concept unic

Radiatorul de joasa temperatura ULOW-E2 in combinatie cu tehnologia E2 reprezinta un concept unic care ofera randament termic de exceptie chiar si in sisteme de joasa temperatura, fara a compromite stilul. Radiatorul de joasa temperatura ULOW-E2 poate fi folosit cu usurinta in sisteme de joasa temperatura, chiar sub 40°C, cu surse de energie moderne si conventionale, precum uleiuri sau  combustibili gazosi, dar si cu surse regenerabile de energie cum sunt pompa de caldura sau panourile solare.

Un nou standard

Nu doar eficienta ridicata constituie avantajul major al tehnologiei E2, dar si designul unic si impunator evidentiaza faptul ca acesta este un sistem de emisie de caldura cu tehnologie avansata care impune un nou standard pentru noua generatie de sisteme si emitatoare de caldura.

Punctul forte al radiatorului ULOW-E2 il constituie grupul de ventilatoare, care completeaza convectia naturala a elementelor de convectie ale radiatorului prin convectia fortata a ventilatoarelor. Panoul inteligent de control va face trecerea automata de la functia statica la cea dinamica in functie de conditiile din incapere. Radiatorul are randament maxim in functia statica, de aceea ventilatoarele pornesc doar atunci cand este necesar.

ULOW-E2 emite caldura radianta prin panoul frontal incalzit pe baza apei calde continute in interior si ulterior in incapere este emisa si caldura obtinuta prin convectie odata cu pornirea ventilatoarelor. Datorita sistemului inteligent de control intre functionarea statica si cea dinamica timpul de incalzire este mult redus. Confortul termic maxim se poate obtine chiar si in sisteme de incalzire de joasa temperatura in care temperatura agentului termic pe tur scade sub 40°C.

In comparatie cu multe alte produse de pe piata, ULOW-E2 are un potential ridicat de economisire a energiei datorita posibilitatii de reducere a temperaturii apei ca agent termic.

ULOW-E2 este disponibil in urmatoarele dimensiuni:

Inaltime [mm] : 500,600,900

Lungime [mm] : 400 pana la 2000 (Extindere:  toate lungimile disponibile in trepte de 200 mm, pornind de la lungimea totala de 400 mm si pana la 2000 mm.)

Adancime [mm] : 107

icon_anschluesse Racorduri: 4 x filet interior G 1/2″ I.G. pozitionate lateral si 2 x filet exterior G 3/4″ A.G. in versiune constructiva ventil, pozitionate in partea inferioara mediana (la mijloc). Ventil termostatic pozitionat in dreapta sus (poate fi mutat fara nicio problema in partea stanga sus – este reversibil).

icon_max_betriebsueberdruck Presiune maxima de lucru: 10 bar

icon_max_betriebstemperatur Temperatura maxima de lucru: 60 °C (datorita prezentei ventilatoarelor si a celorlalte componente electrice)

icon_elektroanschluss Clasa electrica de protectie: IP24

A 49-a Conferinta de instalatii cu participare internationala

aiir_49_conferinta_instalatii_romania_sinaia

Tema conferintei – Instalatii pentru inceputul mileniului trei. Cresterea performantei energetice a cladirilor si a instalatiilor aferente

15-17 octombrie 2014 – Cazinoul din Sinaia

Desi nevoile primare ale omului in ceea ce priveste confortul sau sunt in esenta aceleasi, vectorii prin care acesta se poate procura sunt in continua schimbare. Dorintele, visele, aspiratiile, cerintele noastre sunt si ele in schimbare, se nasc din nevoi, se modeleaza dupa posibilitatile momentului, angreneaza mecanismele de implinire si se realizeaza … dupa care alte nevoi apar, alte solutii sunt disponibile si alte dorinte/cerinte se nasc si ciclul se reia. Mereu se urmareste imbunatatirea vietii noastre, sub multiplele ei aspecte.

 

Conferinta “Instalatii pentru inceputul mileniului trei. Cresterea performantei energetice a cladirilor si a instalatiilor aferente” este manifestarea traditionala anuala, organizata de Filiala Valahia a AIIR, in luna octombrie, din Sinaia, oras care gazduieste celebrul Castel Peleș, fosta reședință de vară a regelui Carol I.

 

Programul conferintei

Miercuri 15 octombrie 2014 – Cazinoul din Sinaia

Ora 10:00 – Deschiderea lucrarilor Conferintei de Instalatii
Prezentarea cuvantului de salut din partea organizatorilor
Ora 12:00 – Deschiderea oficiala a expozitiei de echipamente si materiale de instalatii din Sala Oglinzilor a Cazinoului din Sinaia
Ora 17:00 – Salonul Oval din Cazinoul Sinaia – Sedinta Chapter Danube – ASHRAE
Ora 18:00 – Salonul Oval din Cazinoul Sinaia – AIIR Referat privind atestarea auditorilor energetici, a verificatorilor de proiecte si a expertilor tehnici
Ora 19:00 – Salonul Oval din Cazinoul Sinaia – Adunarea Generala a membrilor AIIR
Ora 20:30 – Cocktail (Hotel Palace)

Joi 16 octombrie 2014

Intre orele 09:30 – 13:00 – Prezentarea de referate de specialitate si prezentari de firme
Intre orele 16:00 – 19:00 – Mese rotunde in cadrul sectiilor cu sustinere din partea firmelor
Ora 20:00 – Masa festiva (Hotel Palace)
Vineri 17 octombrie 2014

Intre orele 09:30 – 13:00 – Prezentarea de referate de specialitate si prezentari de firme
Intre orele 14:00 – 19:00 – Sedinta CNRI in Salonul cu Struguri din Cazinoul Sinaia
Ora 19:00 – Inchiderea lucrarilor celei de a 49-a Conferinte de Instalatii si a expozitiei de echipamente si materiale de instalatii

 

 

sinaia_01